Pagina's

woensdag 7 november 2018

Over Mij
‘Arthonie’ ben ik: Anthonie ‘Ton’ van der End.
Creatief bezig zijn zat er bij mij al vroeg in. Dit uitte zich vooral in tekenen. Objecten of plaatjes natekenen maar ook vrij tekenen. Toen ik op mezelf ging wonen werd ik wat productiever. Ook ging ik experimenteren met Acrylverf en tekenen met pen en inkt. Helaas ben ik van al mijn werk van-en-voor die periode alles kwijtgeraakt. Tijdens en na mijn studententijd kwam ik in allerlei woongroepen terecht waar ik kennis maakte met andere disciplines. Werken met leer, hout, mozaïek, papier-maché, olieverf, klei, beeldhouwen in zachte steensoorten en begon ook te sleutelen aan fietsen, wat creatiever kan zijn dan je in het eerste opzicht zou denken. Ergens in die tijd werd mijn aandacht getrokken door pottenbakken door middel van de draaischijf. Dat zag er zo magisch uit, dat moest ik leren! Bij het Centrum Van De Kunsten in Spijkenisse vond ik een docent die mij de basis van het draaien geleerd heeft. Na vier jaar les ben ik op eigen houtje verder gaan draaien en bij bevriende keramisten mijn werk gaan bakken. Enige tijd daarna kwam ik in bezit van een kleine oven waarmee ik bijna al mijn werk zelf bak. Nu is het plan een vitrine te bouwen onder mijn carport en het geven van workshops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten